Katso yhteystiedot

Lämpö- tai putkiremontin ehtii vielä sopia syksyn aikana

Asuntojen lämmityksen remonteille tämä syksy on erinomaista aikaa. Koronan jäljiltä kiihtynyt maalämpö- ja ilmalämpölaitteiden kysyntä on tasaantunut ja saatavuus parantunut.

– Lämpöremonteissa tehdään nyt kartoituksia ja suunnitelmia, jotka voidaan toteuttaa vielä tämän syksyn aikana. Laitteita saa valmistajilta nyt normaalissa ajassa, joten toteutusta ei tarvitse sen takia siirtää pidemmälle, sanoo Rauman Lämpö-Kartanon toimitusjohtaja Jyrki Kartano.

Myös perinteisille putkisaneerauksille syksy on hyvää aikaa, sillä materiaalien hinnannousut ovat tasaantuneet ja näköpiirissä ei ole uusia hinnannousuja.

– Materiaalien ja laitteiden hinnat ovat kuitenkin suuressa osassa kokonaisurakasta, joten sillä on merkitystä, Kartano kertoo.

Kartoituksesta liikkeelle

Sekä lämmitys- että putkistoremontti lähtee liikkeelle kohteen kartoituksesta. Suunnitteluvaiheessa on tutustuttava kohteeseen perusteellisesti ja otettava huomioon myös tulevaisuuden mahdolliset remontit.

– Arvioimme suunnittelukäynnillä putkistosaneerauksen tarpeen ja tulevan remontin käytännön järjestelyt esimerkiksi öljysäiliöiden pesut, mikäli sellaisia on, Kartano sanoo.

Kartoituskäynnin jälkeen tehdään tarpeiden mukainen suunnitelma ja tarjous, jossa on kohteen tiedot otettu tarkasti huomioon.

– Me haluamme aina tehdä sellaisia asennuksia, jotka toimivat parhaiten ja ovat käyttäjän kannalta järkeviä. Me emme halua tehdä sellaista, joka toimii joten kuten, vaan sellaisen minkä tiedämme toimivan. 

Tarjouksia kannattaa vertailla rauhassa

Sekä putkistosaneerauksesta että lämmitysmuodon vaihdoksesta esimerkiksi öljylämmityksestä maalämpöön saa Lämpö-Kartanosta aina eritellyn tarjouksen. 

Sekä putkistosaneeraus että lämmitysmuodon vaihdos ovat aina isoja investointeja, jotka ovat käytössä tulevaisuudessa vuosikymmeniä. Siksi niistä kannattaa pyytää tarjouksia ja verrata niitä myös sisällön osalta.

– Me esimerkiksi laskemme tarjoukseen aina lämmitysjärjestelmään puskurisäiliön, koska tiedämme että parantaa toimintaa ja järjestelmän luotettavuutta ja mukavuutta. Saattaa aiheuttaa myöhemmin isompia lisäkuluja, kun asioita ei ole otettu kokonaisuudessaan alun perin huomioon.

Paikallinen liike on paikallinen vielä ensi vuonnakin

Lämpö-Kartano käy viikoittain korjaamassa sellaisia asennuksia, jotka on tehty kiertävien, muualta tulleiden putkiliikkeiden toimesta.

– Reilusti yli puolessa löytyy korjattavaa tai suoranaisia virheitä suunnittelussa ja asennuksissa, Jyrki Kartano painottaa.

– Me olemme toimineet Raumalla jo yli 40 vuotta ja aiomme toimia tulevaisuudessakin. Meidät saa täältä kiinni jatkossakin ja vastaamme töistämme omalla maineellamme. 

Hyvin hoidetut työmme takaavat töitä myös tulevaisuuteen.

Share the Post:

Muita uutisia