Katso yhteystiedot

Muut lämmitysmuodot

Lämpö-Kartano suunnittelee ja toteuttaa kaikki lämmitysjärjestelmät

Lämpö-Kartano on yli neljän vuosikymmenen ajan vastannut raumalaisten talojen lämmitysjärjestelmistä. Tuona aikana Lämpö-Kartanon ammattilaiset ovat suunnitelleet ja toteuttaneet erilaisia lämmitysjärjestelmiä, joita se tekee edelleen.

Puulämmitys

Suomessa arvioidaan olevan 2 miljoonaa tulisijaa ja uusiin taloihin niitä rakennetaan edelleen.  Lämpö-Kartano asentaa puulämmitysjärjestelmiä vuosikymmenien kokemuksella.

Tutkimusten mukaan puupolttoaineiden käyttö kiinteistön lämmittämiseen on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. Tämä johtuu siitä, että puun poltosta ei aiheudu hiilidioksidi- eikä rikkipäästöjä.

Hiukkaspäästöjen määrää voi pienentää laitteiston säännöllisellä huollolla ja säätämisellä. On myös olennaisen tärkeää, että käytettävä polttopuu on riittävän kuivaa.

Pellettilämmitys

Lämpö-Kartano asentaa vahvalla ammattitaidolla myös pellettilämmitysjärjestelmiä, joita pidetään erittäin ympäristöystävällisenä vaihtoehto esimerkiksi öljylämmitykselle. 

Pellettien käyttö lämmityksessä on hyvin helppoa ja puhdasta. Lämpö-Kartanon asentamat pellettijärjestelmät polttavat pelletit huipputehokkaasti, joten lämmittäminen on myös taloudellista, mutta myös ympäristöystävällistä.

Myös polttoaine on ympäristöystävällistä, sillä se valmistetaan myrskyn kaatamista puista ja puuteollisuuden jätetuotteesta, kuten sahanpuruista ja sahajauhosta.

Kaukolämmitys

Lämpö-Kartanon asentamalla kaukolämpöjärjestelmällä kiinteistön asukas pääsee helppokäyttöisen lämmön piiriin.

Raumalla kaukolämmön piirissä on noin pari tuhatta kiinteistöä.

Kaukolämmitysjärjestelmän edut ovat nimenomaan sen helppoudessa, sillä se toimii täysin automaattisesti. 

Nykyaikainen kaukolämpö on tietenkin myös ympäristöystävällisempää. Käytännössä kaukolämpö toimii siten, että voimalaitoksessa lämmitetty vesi tai höyry johdetaan kiinteistön lämmönjakokeskukseen ja sieltä takaisin voimalaitokseen uudelleen lämmitettäväksi. Lämmönjakokeskuksessa osa kaukolämpöveden lämpöenergiasta siirretään kiinteistön lämmitykseen ja myös käyttöveden lämmitykseen.

Kaukolämpöä tuottavat yhtiöt ovat siirtymässä kivihiilestä ja fossiilisista polttoaineista biopohjaisiin tuotteisiin. Kun Raumalla valitsee lämmitysjärjestelmäksi kaukolämmön, sitoutuu Rauman Energia-yhtiöön.

Ilmalämpöpumppu

Lämpö-Kartanolla asentaa ilmalämpöpumppujärjestelmät luotettavasti ja nopoeasti vuosien kokemuksella.

Ilmalämpöpumppujen suosio on noussut nopeasti viimeisten vuosien aikana, sillä ilmalämpöpumpulla voidaan sekä lämmittää että viilentää tiloja.

Ilmalämpöpumppu toimii siten, että se käyttää ilmassa olevaa lämpöenergiaa, jota siirretään ulkoa sisälle tai päinvastoin.

Lisäksi ilmalämpöpumppu tasaa katon ja lattian välisiä lämpökerroksia.

Ilmalämpöpumpulla voi leutoina talvina säästää lämmityskustannuksissa ja helteisinä kesinä ilmalämpöpumppu lisää oleellisesti kodin asumismukavuutta.

On myös muistettava, että ilmalämpöpumpun hankinta ei sulje pois muiden tukilämmitysmuotojen käyttöä.

Kovilla talvipakkasilla ilmalämpöpumpun teho ei yksin riitä, vaan tilassa tulee olla toinenkin lämmönlähde. Ilmalämpöpumpun käyttö on helppoa, koska koko järjestelmää voidaan ohjata kaukosäätimellä.